Veel gestelde vragen over
UV-C LED

  

UVC-LED

UV-C-straling, met een golflengte van 100 tot 280 nanometer, beschadigt het dna en rna van micro-organismen als Covid 19 en andere virussen, bacteriën en schimmels, waardoor ze stoppen met delen. Zo kunnen lucht, water en gladde oppervlakken worden vrijgemaakt van micro-organismen. Dit licht, dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog, doodt organismen door de moleculaire verbindingen van organische moleculen, zoals DNA, ernstig te beschadigen.
Desinfecteert op een veilige manier lucht, water en voorwerpen Werkt snel en eenvoudig, het desinfecteert oppervlakten en voorwerpen binnen een paar minuten Breed inzetbaar: van hotels, openbare gelegenheden, toiletten, zorginstellingen tot de detailhandel en culturele sector Maakt alle tot nu toe bekende virussen en bacteriën onschadelijk Dankzij LED zuiniger, duurzamer en goedkoper dan andere UV-C straling UV-C LED biedt uw medewerker, klant, gast en/of bezoeker een extra vorm van veiligheid, comfort en/of voldoet u aan de gestelde wensen/eisen vanuit het RIVM.
Vooral in de "Covid-19 periode", staan veel openbare gelegenheden op spanning om deze zo schoon mogelijk te houden. UV-C LED kan in elke (openbaar toegankelijke) ruimte toegepast worden waar plaats is voor een installatie van een of meerdere lampen aan het platfond of zijwand en/of ruimte om de rijdende LED versie, de Pentifect tijdelijk te plaatsen. Bijvoorbeeld: (Openbare) toilet en toilet ruimte, hotel kamer, vergader ruimte(s), werkplaats, douche ruimte, sauna ruimte, kleedkamer(s), etc. Daarnaast bestaat er ook nog een een UV-C LED versie in een box, genaamd Boxinfect. Deze box heeft een afmeting van 40(br)x30(d)x40(h)cm en wordt veel al gebruikt voor kleinere items die veelvuldig gebruikt worden. Zo kunt u denken aan een menu kaart, hotel sleutels, balpennen.
Nee, UV-C bestaat al tientallen jaren en is een bewezen ingezette methode; tot op de dag van vandaag wordt UV-C voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen, tandartspraktijken en zorginstellingen om kleine instrumenten te desinfecteren, maar ook bijvoorbeeld op cruiseschepen om water te zuiveren. Directe blootstelling van ogen en huid aan UV-C LED wordt afgeraden omdat dat mogelijk schade kan toebrengen, dus bij installatie van UV-C LED wordt geadviseerd de installatie instructies goed op te volgen, waardoor gebruikersfouten vermeden kunnen worden. Vele instanties hebben er onderzoek naar gedaan en diverse rapporten zijn beschikbaar over de uitleg van UV-C en de gebruiksinstructies, waaronder die van de WHO https://www.who.int/uv/uv_and_health/en/ en Arbo Unie https://www.arbeidsveiligheid.net/tools/brochure-optische-straling-met-rie-methodiek
UV-C LED kan in combinatie met sensoren en/of tijdschakelaars in werking gesteld worden en uitgeschakeld worden, waardoor de medewerker, gasten en/of bezoekers niet direct blootgesteld worden aan UV-C LED.
Bij een juiste toepassing van UV-C LED, wordt voor 99% van de ruimte gedesinfecteerd. In grotere ruimtes adviseren wij meerdere lampen te bevestigen en/of de mobiele versie, Pentifect, te gebruiken voor optimaal resultaat.
Het is zeker een aanrader om een schoonmaker te blijven inzetten om een schone ruimte te houden. Echter, de mate waarin een schoonmaker ook de ruimte kan desinfecteren is vaak minimaal.
UV-C technologie is al wat langer op de markt en is eigenlijk de eerste generatie UV-C Lamp. De laatste ontwikkelingen is gebaseerd op UV-C LED technologie. Deze LED lampen gaan vele malen langer mee (>40.000 branduren) en verbruiken significant minder energie. Daarnaast zijn de huidige UV-C lampen vaak kwik houdend met alle gevaren van dien!
Het is mogelijk bij SustainNOW stickers te bestellen die de medewerkers, bezoekers en/of gasten op een vriendelijke manier aangeven dat uw als ondernemer waarde hecht aan goede gezondheid van deze mensen.
Gemiddeld genomen is er 1 vaste lamp per 5 kubieke meter nodig, is de ruimte vele malen groter, dan kunt u kiezen voor meerdere bevestigde lampen of een rijdende versie, de Pentifect! Bij twijfel adviseren wij u graag!
De lamp kost net zoveel als eenmalig een schoonmaker een week lang, 8 uur per dag zou schoonmaken. Alleen is vaak die schoonmaker niet na elke toiletbezoek, hotelkamer, kantoor, douche, sauna ruimte aanwezig, om naast de gewone schoonmaak werkzaamheden de ruimte virus vrij en dus voor 99% gedesinfecteerd te krijgen. In een aantal branches bent u verplicht het toilet na elke toiletbezoek te (laten) reinigen. In de praktijk wordt dit ervaren als zeer lastig en kostbaar. Door te kiezen voor UV-C LED voorkomt u structureel onnodig veel oplopende kosten en een voor 99% gegarandeerde gedesinfecteerde ruimte.
Het is heel eenvoudig: klik rechtsboven in het menu op 'WEBSHOP' en bezoek onze webwinkel!
Er is een grote vraag in de markt naar UV-C LED en de productie draait op volle toeren, maar op dit moment is de geschatte levertijd tussen 4-6 weken. U krijgt automatisch bericht als de levering naar u onderweg is.
De UV-C LED lamp kan bevestigd worden voor aan het platfond of zijwand, hiervoor is een losse beugel verkrijgbaar. Bij de levering ontvangt u installatie voorschriften om veilig gebruik te kunnen waarborgen. U kunt ervoor kiezen de installatie zelf te doen of door uw huisinstallateur laten installeren. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met een dichtstbijzijnde installateur. U dient wel goed de veiligheidsinstructies te lezen en de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, bij zowel installatie als gebruik.
Dit is een handig verrijdbare UV-C LED oplossing, waar 5 grote UV-C LEDs in verwerkt zijn, die elk een zijde belichten. Deze wordt veelal ingezet in de iets grotere ruimtes te weten: hotel kamers, vergaderruimtes, kleedkamers, sauna ruimtes, openbaar vervoer, etc.
Met de UV-C LED BoxInfect is het heel eenvoudig om kleinere voorwerpen te desinfecteren. Met name handig voor medische instrumenten, gereedschap, afstandsbediening, brillen bij een opticien, menukaarten van een restaurant, hotelkamer sleutels, computermuizen, etc.